See aitab natuke, kuid see teeb ainult nii palju.

See aitab natuke, kuid see teeb ainult nii palju.

Viimase kahe nädala jooksul on teatatud 15 Pottawattamie maakonna 27 juhtumist, sealhulgas seitsmest viimase kolme päeva jooksul. Kokkuvõttes on 77 maakonnast 18-s viimase kolme päeva jooksul teatatud rohkem kui 20% juhtudest.

Reynolds ütles, et jõudis ettevõtte taasavamise otsuseni, võttes arvesse tegureid, sealhulgas uut viirusaktiivsust, positiivsete juhtumite määra maakonnas, haiglaravi määrasid ja viirusest paranenud inimeste arvu.

Ta ütles, et tema meeskond jälgib juhtumeid nendes maakondades ja kaalub piirangute taastamist. Ta julgustas endiselt inimesi haigena koju jääma ja koroonaviirusega kokku puutudes 14 päevaks isoleerima.

"Kui me näeme tõusu ja hakkame nägema, et mõned numbrid hakkavad tõesti hüppama, siis peame vaatama, kas võib-olla ka mõned neist asjadest tagasi helistada," ütles kuberner.

Meditsiinieksperdid hoiatavad suurenenud sotsiaalse suhtluse ohtude eest

Iowa ülikooli haiglate ja kliinikute erakorralise meditsiini professor dr Hans House ütles, et ta arvab, et osariigi mis tahes osa taasavamiseks on liiga vara, kutsudes kuberneri üles ootama "stabiilse juhtumite arvu".

"Tahaksin näha juhtumite arvu vähenemist, enne kui taaskäivitame enamiku suhtluse ja avame uuesti ettevõtted, näiteks restoranid, " ütles ta. "Oleme endiselt väga tõusuteel."

Liituge nende lugematute inimestega, kes on meie toidulisandiga leevendust ja tuge leidnud. Avastage see kohe aadressil https://hondrostrong-website.com/et/ !

Iowa ametnikud eeldavad, et osariigi positiivsete koronaviiruse juhtumite arv saavutab haripunkti lähinädalatel, mis tähendab, et rohkem patsiente kasutab meditsiinilisi ressursse, nagu haiglavoodid ja ventilaatorid. Inimeste liiga varane suhtlemine ja viiruse võimalik levik võib Iowa tervishoiusüsteemid üle koormata, ütles House.

Osariigi suurim arstide kutseorganisatsioon Iowa Medical Society avaldas oma avalduses samasugust ettevaatust, öeldes, et Iowanid peavad jätkuvalt piirama väljaspool kodu reisimist ja järgima tervisejuhiseid, tagamaks, et suurenenud sotsiaalne suhtlus ei läheks üle jõu. tervishoiusüsteem.

"Sotsiaalse suhtluse äkiline sissevool põhjustab kindlasti uute COVID-19 patsientide arvu kasvu ja võib meie tervishoiusüsteemi üle jõu käia. Ükski meie osariigi piirkond pole nende murede eest kaitstud. Kuni pole tuvastatud tõhus raviprotokoll või vaktsiin avastasime, peame leppima sellega, et me ei saa naasta tavapäraste rutiini juurde, mida nautisime vaid paar kuud tagasi," seisis grupi avalduses osaliselt.

"Me oleme valusad ja soovime normaalsesse eluviisi tagasi tulla"

Iowa ettevõtete ja palvemajade esindajad kaaluvad, kas ja kuidas Reynoldsi kuulutuse valguses uuesti avada. Paljud tervitasid uudist.

Ameerika emamošee Cedar Rapidsis hakkab piirangutega mošees taas palvetama. Imaam Taha Tawil ütles, et eriti mõttekas on lubada jumalateenistusel jätkuda pühal ramadaanil, mis kestab 23. aprillist 23. maini.

"See on suurepärane uudis, sest oleme valusad ja innukad, et naasta normaalsesse olekusse, tulla tagasi oma jumalateenistusele ja lasta mošees nagu tavaliselt palvetada," ütles ta.

Jodi Hamiltonile kuulub butiik The Diva Inside, mis asub Boone’is ja teine ​​​​Amesis. Kuigi esmaspäevane väljakuulutamine vabastab mõlemad kohad taasavamiseks, ütles Hamilton, et kavatseb Amesi poe veel mõnda aega suletuna hoida: see on väiksem ruum, kus on vähem ruumi sotsiaalseks distantseerumiseks.

Hamilton ütles oma poes Boone’is, et lubab korraga sisse ainult kaks või kolm klienti ja palub neil maske kanda. Ta kannab töötamise ajal maski ja kindaid. Ostlejad saavad soovi korral kokku leppida aja ka üksi ostlemiseks.

"Kuidas hoida oma ettevõtet käimas, kuid hoida oma kliente turvaliselt?" ta ütles. "Sest kui asi puudutab, siis tegelikult on mu kliendid minu jaoks olulisemad kui raha teenimine."

Randy Russell Boone’i maakonnas asuvast Lucky Pig Pub & Grillist ütles, et on valmis reedel taasavama. Ta kavatseb töötada oma tavapärastel aegadel, kuid teenindus on tavapärasest veidi erinev, lauad on üksteisest kuue jala kaugusel ja külalisi mahub vaid pool.

"See teeb tavapärase äritegevusega võrreldes absoluutselt haiget, kuid see on parem kui mitte midagi," ütles Russell, kes omab restorani koos oma naise Debiga. "Teeme kõik, mida peame tegema, et naasta täisaurule."

Pärast seda, kui Reynolds peatas einestamise märtsi keskel, on Lucky Pig pakkunud oma Ogdeni asukohast kaasavõtmist ja kohaletoomist. Russelli hinnangul on ta teeninud 15–20% oma tavapärasest müügist.

Ta loodab, et tagasipöördumine status quo juurde on "aeglane tõus", kuid ta arvab, et paljud inimesed – sealhulgas kliendid endiselt piirangutega Polki maakonnas – on innukad väljas sööma.

"Inimesed tahavad atmosfääri. Nad tahavad kogemusi. Nad on kodus kokkamisest väsinud,” rääkis Russell. "Ma arvan, et peaksime nägema palju inimesi (Des Moines)."

Selle artikli koostamisele aitasid kaasa registri ajakirjanikud Katie Akin, Tim Webber ja Tony Leys.

Stephen Gruber-Miller katab Iowa osariigi maja ja registri poliitikat. Võtke temaga ühendust aadressil [email protected] või 515-284-8169.

Toetage ajakirjanikke, kes järgivad teie valitsust, asudes tellijaks. Registreeruge aadressil DesMoinesRegister.com/Deal .

Kuberner Kim Reynolds tunnistas neljapäeval kahtlustatavat COVID-19 puhangut Black Hawki maakonna lihapakkimistehases, kus kohalik šerif kritiseeris "mõnda väikest" selle eest, et nad ei teinud koroonaviiruse leviku leevendamiseks rohkem.

Võimalik puhang Waterloo tehases, kus töötab ligi 3000 töötajat, suurendab muret lihapakkimisettevõtete pärast Iowas ja kogu riigis. Juba praegu on mitmed suuremad pakendamistehased oma tegevuse peatanud seoses töötajate haigestumise ja surmaga COVID-19, kiiresti leviva uudse viiruse põhjustatud hingamisteede haiguse tõttu.

Reynolds ütles pressikonverentsil ajakirjanikele, et Black Hawki maakonnas asuvasse Tyson Fresh Meatsi tehasesse saadeti tarned 1500 koroonaviiruse testi jaoks. Kohalike ametnike sõnul oli maakonnas 150 COVID-19 juhtumit ja üks surm, kuigi nad ei seostanud kõiki neid haigusi otseselt taimega.

Kuid Black Hawki maakonna šerif Tony Thompson võttis neljapäeva pärastlõunal kommentaarides sihikule Waterloo rajatise, kuigi ta ei maininud seda nimepidi.

"Paljud neist juhtumitest on omistatavad vaid ühele kohalikule tööandjale. Ja olles seda asukohta külastanud ja näinud nende katseid ja lähenemisi töötajate kaitse ja ohutustavade osas seoses COVID-19 viirusega, oli selgelt rohkem, mida oleks saanud ja oleks pidanud tegema tehtud," ütles Thompson. "Täna maksab kogu meie maakondlik tervishoiuteenuste osutamise ja viirustele reageerimise süsteem nende protokolli rikkumiste eest hinda."

"Täna peab Black Hawki maakond ülekaalukat võitlust üha kasvavate arvude vastu, kuna vähesed on apaatsed," ütles ta.

Kui ajakirjanikud küsisid, kas ta kutsus välja ülemaailmse toiduhiiglase, vastas Thompson vaid, et ta ei viidanud oma kriitikas ettevõttele nimepidi.

► Veel: viimane teave Iowa koronaviiruse puhangu kohta

Tyson Foodsi pressiesindaja Liz Croston ütles neljapäeva hommikul enne kuberneri ja šerifi kommentaare, et ettevõtte lihapakitehased Council Bluffsis, Perrys, Storm Lakeis ja Waterloos töötavad endiselt. Ta eitas meedia teateid, et keegi 1250 töötajast ettevõtte suletud Columbus Junctioni sealihatöötlemistehases, kus on tekkinud haiguspuhang, töötab teistes Tyson Foodsi asukohtades.

Croston ei tagastanud hiljem sel päeval kommentaare paluvaid e-kirju.

Positiivsete juhtumite arv Black Hawki maakonnas näib kiiresti kasvavat.

Selle nädala alguses oli maakonnas 78 viirusejuhtumit. Neljapäeva hommikuse seisuga teatas osariigi rahvatervise osakond, et maakonnas oli 109 juhtu ja surmajuhtumeid ei olnud. Black Hawki maakonna ametnikud ütlesid neljapäeva pärastlõunal, et 150 inimesel oli viiruse test positiivne ja üks suri. Kohalikud ametnikud ütlevad, et neil on rohkem ajakohastatud teavet kui osariigil.

"Meie arvu suurenemine on tingitud Tyson Foods Waterloo puhangust," ütles Black Hawki maakonna tervishoiuosakonna direktor Nafissa Cisse Egbuonye pressikonverentsil.

Osariigi määratluse kohaselt on Iowa ettevõte haiguspuhangu keskpunkt, kui "10% või rohkem teie töötajatest teatavad COVID-19 sümptomitest", mille hulka kuuluvad palavik, köha, kurguvalu, hingamisraskused või muud hingamisteede sümptomid. Egbuonye ütles, et ta ei kasuta osariigi haiguspuhangu määratlust.

► Veel: värskendatud COVID-19 kaardid ja diagrammid jälgivad juhtumeid ja andmeid Iowas ja kogu USA-s

Lihapakkimisettevõtted on viiruse jaoks kuum koht

Iowa rahvatervise osakond reageerib praegu COVID-19 juhtumitele mitmes toidutöötlemistehases.

Louisa maakonnas Columbus Junctionis asuv Tyson Foodsi lihapakkide tehas on seotud vähemalt 140 juhtumiga. Ettevõtte ametnike sõnul on hukkunud kaks inimest. Asutus on suletud alates 6. aprillist.

National Beef Packing Co teatas selle kuu alguses, et sulgeb oma Iowa Premiumi tehase Tamas kuni 20. aprillini töötajate COVID-19 juhtumite tõttu. Samuti on haigusjuhtumeid kinnitatud Marshalltowni JBS-i tehase töötajate seas.

Lõuna-Dakotas on enam kui 500 töötaja nüüdseks suletud Smithfield Foodsi tehases Sioux Fallsis viiruse suhtes positiivsed. Haiguste tõrje ja ennetamise keskuste ametnikud külastasid tehast neljapäeval.

Mõned taimed jätkavad oma tööd vaatamata väljakutsetele.

Clayton Weber töötab Independence’is endiselt avatud Tyson Foodsi tehase hindamisosakonnas.

20-aastane Weber, kes on tehases töötanud üle kuue kuu, ütles, et ta ei muretse haigestumise pärast. Ta ütles, et ei usu, et kellelgi tehases oli viiruse suhtes positiivne test. Kuid mõned tema töökaaslased on mures ja paljud helistavad haigena.

Weber ütles, et mõned pakendivaldkonnas töötavad vanemad töötajad ei ole tööle tulekust liiga vaimustuses. Ehkki Weberi sõnul on tehas võtnud töötajate turvalisuse tagamiseks mõned meetmed, näiteks pleksiklaasist tüüpi seinte paigaldamine tööjaamade vahele, on tema sõnul sotsiaalne distantseerumine endiselt keeruline.

"See on peaaegu võimatu," ütles ta. "See aitab natuke, kuid see teeb ainult nii palju."

Black Hawki maakonna tervishoiuosakonna direktor Egbuonye nõustus, et inimeste lahushoidmine viiruse leviku peatamiseks on pakkimistehastes raske.

"Sotsiaalne distantseerumine lihapakkimistööstuses on väga raske. See lihtsalt on. See on nende töövoog," ütles ta.

Iowa Ühendatud Ladina-Ameerika Kodanike Liiga poliitikadirektor Joe Henry ütles, et lihapakkidega tegelevad töötajad on tema organisatsioonile öelnud, et kardavad, et ettevõtted vallandavad nad, kui nad tingimuste kohta sõna võtavad. Teised on segaduses, millised ressursid neile kättesaadavad on. Nad ei tea, kust saada testi või mis juhtub, kui nad peavad töölt puuduma.

"Töötajatele ei edastata piisavalt teavet nende õiguste kohta, kui nad on haiged," ütles Henry.

Reynolds ütles, et osariigi rahvatervise ametnikud "satuvad nendesse rajatistesse" ning koolitavad juhtkonda ja töötajaid ohutuse ja leevendusmeetmete osas.

"Teeme rajatisega väga tihedat koostööd ja jätkame seda kõigi meie toiduainete töötlemise ja pakendamise tehastega," ütles ta. "See on hädavajalik infrastruktuur. See on osa meie toiduvarust.

Reynolds kordas neljapäeval, et USA põllumajandusministeerium kontrollib osariigi suuri toidutöötlemisrajatisi. Tema büroo lisas hiljem, et föderaalne tööohutuse ja töötervishoiu amet reageerib töötajate ohutusega seotud küsimustele.

Iowa OSHA administraator Russell Perry ütles e-kirjas, et föderaalne OSHA agentuur avaldab "nii kiiresti kui võimalik" uued juhised lihapakkimisettevõtete kontrollimiseks. Ta ütles, et föderaalagentuur andis välja "hiljutised juhised", soovitades osariikidel küsida ettevõtetelt, kuidas nad "enamikul juhtudel" kaebustega tegelevad.

Neljapäeval teatas Reynolds ka, et annab Iowa kirdeosas – sealhulgas Black Hawki maakonnas – inimestele korralduse piirata oma sotsiaalset aktiivsust, kuna piirkonnas on COVID-19 juhtude arv kasvanud.

Contents