A práve teraz v COVID-19 to nemôže byť viac traumatizujúce."

A práve teraz v COVID-19 to nemôže byť viac traumatizujúce."

Faktormi boli aj platobné a poistné komplikácie a nedostatočný prístup k blízkym zariadeniam.

Umiestnenie novej nemocnice na Broadwayi a v srdci West Endu, hneď vedľa autobusovej zastávky TARC, by mohlo pomôcť s problémom prístupu.

Viac: Do West Endu v Louisville prichádza nový farmársky trh. Organizátori dúfajú, že sa to podarí rozšíriť

Ale dôvera a komunikácia medzi zdravotníkmi a čiernymi pacientmi boli problémom, v minulosti aj v súčasnosti.

Keď bola 84-ročná Jane Grady mladé dievča žijúce v štvrti Parkland, bývala len pár blokov od Muhammeda Aliho, s ktorým chodila do školy.

Keď Grady žila vo West Ende, dostala chronickú bronchitídu, ktorá podľa jej slov úplne prešla až po tom, čo na nejaký čas odišla z Louisville. Štúdie naznačujú, že príznaky bronchitídy môžu byť spojené s oblasťami s vysokým znečistením ovzdušia. Keď Grady vyrastal, EPA a predpisy, ktoré stanovila o znečistení ovzdušia, ešte neexistovali.

Keď pred desiatkami rokov navštevovala lekárov v Louisville ohľadom jej bronchitídy, Grady povedal, že jej nebola poskytnutá žiadna jasná diagnóza ani plán liečby. Nedávno neboli jasne oznámené ani jej skúsenosti s diagnózou rakoviny a inými zdravotnými problémami, povedala.

Unavilo ju tykanie a podpichovanie a povedala im, aby ju prestali vyšetrovať.

„Povedala som, čo mám, to si vezmem do hrobu,“ povedala.

Spoločnosť Norton tiež poukázala na to, že pri jej prieskume a oslovovaní bolo oslovenie černochov výzvou. Na viac ako jednej z komunitných diskusií Norton West End neboli prítomní žiadni černosi.

Na jednom z týchto rozhovorov v kalifornskej štvrti sa účastníci zhodli, že čierni muži v ich životoch neboli dostatočne spojení s lekárskou starostlivosťou, ktorú potrebujú.

Ďalšou témou týchto diskusií boli obyvatelia West Endu, ktorí chceli vstúpiť do novej nemocnice v ich susedstve a vidieť ľudí, ktorí vyzerajú ako oni, chápu černošskú skúsenosť a budú ich brať vážne.

"Jediné, čo chcem, je, aby ma niekto počúval," povedal Thomas, "a nehovoril mi, že sa necítim tak, ako sa cítim."

Nové zariadenie umožňuje Nortonovi vybudovať si trvalú prítomnosť vo West Ende, budovať si vzťahy namiesto toho, aby lietal s padákom na vakcíny a iné krátkodobé vystúpenia.

Je dôležité, aby sa pacienti cítili úplne pohodlne pri chôdzi do novej nemocnice a poskytovaní starostlivosti, pretože to zvyšuje šance, že sa vrátia.

Ak to neurobia, povedal Williams, "to je doslova rozsudok smrti."

Connor Giffin je environmentálny reportér pre The Courier Journal a člen zboru Report for America, celoštátneho servisného programu, ktorý umiestňuje novinárov do miestnych redakcií, aby informovali o nejasných problémoch. Môžete ho kontaktovať na adrese [email protected] alebo na Twitteri @giffin_connor

Bez ohľadu na náš mizerný stav na celom svete, pokiaľ ide o zdravotné problémy, sme bezdôvodne samoľúby, pokiaľ ide o naše zdravie, veríme, že je dobré alebo vynikajúce, keď je príliš často čímkoľvek iným. Vyplýva to z kombinácie našej nevedomosti a neochoty prevziať zodpovednosť za svoje zdravie. Skutočne, každá štatistika, ktorú nájdete, vám povie, že sme chorý národ, ale ironicky o tom nevieme. To znamená, že to nevieme, kým neochorieme.

Poďme sa pozrieť na srdcové choroby a ako im predchádzať.

Môže vyšetrenie koronárneho vápnika pomôcť odhaliť ochorenie srdca?

Počas života si neuvedomujeme, čo sa deje v našom tele, a mnohým z nás to môže byť jedno. Trápime sa, rok čo rok mrháme zdravím, sme stále chorľavejší, upchávame tepny, rastú nádory, cukor sa hromadí na nebezpečnú úroveň v krvnom obehu atď., a predsa to https://slovakia.gluconol-website.com/ nerobíme nemať žiadne príznaky. Nedostatok symptómov podporuje falošný pocit prílišnej sebadôvery a samoľúbosti, že sa nám po zdravotnej stránke darí.

Potom zdanlivo z ničoho nič „ochorieme“, a keď to urobíme, je to zvyčajne vážne ( infarkt , mŕtvica , pokročilá rakovina atď.) a vidíme sa ako nespravodlivo prenasledovaní a úplne zmätení vývojom udalostí.

Tu sú 3 spôsoby, ako posilniť imunitný systém, od prerušovaného pôstu po viac spánku

"Doktor Stamford, cítil som potrebu napísať a poďakovať vám za vaše články v Courier Journal, najmä za články, ktoré povzbudzujú čitateľov, aby si ako dobré preventívne opatrenie dali urobiť sken koronárneho vápnika," napísal čitateľ. "Už ste o tom viackrát písali, a keď som o tom pred pár rokmi prvýkrát čítala, chcela som urobiť testy pre mňa a môjho manžela. Keď išiel môj manžel na kontrolu, išla som s tým a spýtala som sa lekára na získanie CCS.

Doktor sa mi v podstate vysmial a povedal, že som len ‚hľadal niečo, čo tam nebolo‘, keďže môj manžel tvrdil, že sa cíti dobre. Dokonca som mal so sebou váš článok, aby ma podporil. Môj manžel, samozrejme, podporoval názor svojho lekára a moje obavy boli zmietnuté bokom.

Žiadne príznaky, žiadny problém!

Možno sa vám páči Psychologický stres poškodzuje vaše telo. Vyskúšajte tieto tipy, aby ste našli úľavu od stresu

Teraz, našťastie, rýchlo vpred s novým lekárom. Potom, čo som videl váš najnovší článok o testovaní CCS, zavolal som a spýtal som sa lekára, či by nám obom schválila CCS, a ona to ochotne urobila. Máme po 60-ke a zdanlivo zdraví, hoci v mojej rodine sa vyskytujú srdcové choroby. Moja starosť o môjho manžela pramení z jeho lásky k rýchlemu občerstveniu.

Išli sme na testovanie a očakával som, že moje výsledky niečo ukážu kvôli mojej rodinnej anamnéze srdcových chorôb. Moje skóre bolo 0. Na druhej strane môj manžel, ktorý sa cítil dobre a bol si úplne istý svojím dobrým zdravím, mal šokujúco vysoké skóre takmer 1400, čo naznačuje potenciál pokročilého upchávania jeho tepien.

Odvtedy navštevuje kardiológa, ktorý robí agresívne kroky.

Ide o to, že ako ste napísali vo svojom stĺpčeku, môj manžel sa „cítil dobre“, čo bolo veľmi zavádzajúce. Nielen to, ale tiež nám to zabránilo odhaliť tento problém skôr a konať podľa neho. Som tak vďačný, že som dal na vašu radu, držal som sa v zbrani, dostal som nového lekára a tentoraz som nebral „nie“ ako odpoveď.

Váš článok možno zachránil môjmu manželovi život a chcela som, aby ste vedeli, aká som vám vďačná. Akí sme obaja vďační. Takže ešte raz, ďakujem!”

Prečo by ste mali požiadať svojho lekára o vyšetrenie koronárneho vápnika

Základom je, prosím, nedovoľte, aby samoľúbosť prekážala zdravému rozumu, pokiaľ ide o vaše zdravie a dlhovekosť. To, že nemáte žiadne príznaky ako náznak toho, čo sa skutočne deje vo vašom tele, je asi také užitočné ako predpokladať, že budúci týždeň nebude pršať, pretože dnes neprší. Je dôležité obhajovať svoje zdravie a požiadať svojho lekára o vyšetrenie koronárneho vápnika je dobrý začiatok.

Oslovte Bryanta Stamforda, profesora kineziológie a integratívnej fyziológie na Hanover College, na [email protected].

  • Podľa analýzy deväť štátov nezbieralo na svojich úmrtných listoch žiadne kmeňové údaje. To zahŕňa aj Kaliforniu, ktorá má viac ako 100 kmeňov.
  • Výskumníci zistili, že iba dva štáty zhromaždili údaje o úmrtí indiánskych rezervácií alebo domorodých domovských domovov.

Abigail Echo-Hawk, členka Pawnee Nation of Oklahoma, prišla kvôli COVID-19 o šesť blízkych domorodcov.

Nie je sama. Počas pandémie boli domorodí ľudia najpravdepodobnejšou skupinou, ktorá bola hospitalizovaná a zomrela na vírus, podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb , po ktorých nasledovali hispánci a černosi.

Údaje zo štátov, kmeňových zdravotných stredísk a federálnych zdrojov sú však často nekonzistentné. Americkí Indiáni a domorodí obyvatelia Aljašky boli dlho nesprávne klasifikovaní v záznamoch o smrti, označení ako bieli alebo hispánci. Správa CDC z roku 2016 zistila, že nesprávna klasifikácia úmrtného listu medzi úmrtiami amerických Indiánov a domorodých obyvateľov Aljašky bola až 40 %.

A nová štúdia ukazuje, aké nepolapiteľné môžu byť čísla, pričom mnohé štáty zisťujú nekonzistentne alebo neuvádzajú konkrétne kmeňové údaje v záznamoch o úmrtí.

Odborníci sa preto obávajú, že miera úmrtnosti na COVID-19 medzi domorodými obyvateľmi je pravdepodobne ešte vyššia ako súčasné odhady.

"Prial by som si, aby som nevedel, že je to v skutočnosti oveľa, oveľa vyššie," povedal Echo-Hawk, riaditeľ Urban Indian Health Institute, kmeňového epidemiologického centra.

Napriek národným štandardom úmrtných listov , ktoré odporúčajú, aby pohrební riaditelia zbierali kmeňové informácie, neexistuje žiadna požiadavka, aby štáty dodržiavali tento štandard, zistili autori štúdie zverejnenej koncom minulého mesiaca v American Journal of Public Health.

To spolu s nedostatkom presnej klasifikácie amerických Indiánov maskuje skutočnú mieru úmrtnosti, ako aj špecifické obavy kmeňov o verejné zdravie, ktoré spôsobujú, že domorodci a iní ľudia inej farby sú náchylní na rozdiely v súvislosti s COVID-19.

"Ľudia sa nepovažujú za amerických Indiánov alebo domorodcov z Aljašky. Myslia si o sebe, že sú Cheyenne, Navajo a Cherokee. To je naša identita," povedala autorka štúdie Desi Small-Rodriguezová, profesorka z Kalifornskej univerzity v Los Angeles. , Katedra sociológie a programu amerických indiánov, ktorý je Severný Cheyenne a Chicana.

Napísala, že spolu s kompletnými rasovými údajmi potrebujú kmeňové národy presné informácie špecifické pre ich obyvateľstvo, aby mohli riešiť problémy a „efektívne riadiť“ svoje národy.

„Toto nie je len taviaci kotol. Existuje základná základňa ľudí, ktorí sú tak zriedkavo uznávaní alebo uznávaní ako pôvodní strážcovia tejto zeme,“ povedala Virginia Hedrick, členka kmeňa Yurok s pôvodom Karuk a riaditeľka Kalifornského konzorcia pre mestské indické zdravie. „V skutočnosti nemôžeme robiť cielené úsilie – v skutočnosti nevieme, či určitý kmeň zažíva vyššiu mieru COVID. A tiež sa môže stať, že existujú kmene, ktoré zažili malý až žiadny výskyt COVID. A čo robia správne?"

Je ťažké to vedieť, hovoria odborníci.

"Bez údajov rozčlenených podľa kmeňovej príslušnosti a stavu kmeňovej registrácie nám chýba dôležité vymedzenie rozdielu v zdravotných výsledkoch v populácii AI / AN," napísali Small-Rodriguez a Akee.

V rámci svojho kmeňa Northern Cheyenne v Montane, Small-Rodriguez stratila niekoľko duchovných mentorov v rámci svojho kmeňa a troch príbuzných, vrátane 33-ročného bratranca. Zanechal po sebe 7-ročnú dcéru.

"Nemyslím si, že tu v rezervácii bola žiadna rodina, ktorá by nebola ovplyvnená," povedala. Najmenej 48 ľudí zomrelo na vírus v úzkom kmeni asi 1500 ľudí. Mnohí boli poslednými, ktorí plynule hovorili severským čejenským jazykom, povedala.

„Každý z nás sa veľmi počíta, pretože je nás tak málo,“ povedala.

Echo-Hawk, ktorý je tiež výkonným viceprezidentom indickej zdravotnej rady v Seattli, nazýva nezrovnalosti vymazaním, ktoré sa rovná „genocíde údajov“. Jej tím tiež hodnotil každý štát podľa toho, ako často boli americkí Indiáni nesprávne klasifikovaní v štátnych údajoch COVID-19.

„Vyžadovalo to niečo také zlé na to, aby bol hlas veľký“: Indiánske kmene dlho bojovali s vysokou mierou cukrovky a COVID-19 urobil tento problém ešte naliehavejším

Viac ako polovica štátov vrátane Kalifornie zaznamenala na vysvedčení „C“ alebo nižšie. Nové Mexiko s viac ako 10% populáciou amerických Indiánov dostalo D+.

„Máme tieto komunity a okresy po celej krajine, ktoré ani nevedia, že majú vo svojich komunitách domorodých ľudí, kvôli hrubému podhodnoteniu,“ povedala. posledná šanca povedať príbeh, ktorý by mohol byť prínosom pre ich komunitu. Dokonca nám zobrali poslednú šancu."

Pamätá si, ako po ťažkom zranení nohy rýchlo odviezla svojho syna do nemocnice v Seattli. Prijímací personál klasifikoval jej syna ako bieleho. Informovala personál, že americký Indián a domorodec z Aljašky sú možnosti na formulároch príjmu a tvrdila, že rasa jej syna by mala byť zaznamenaná správne.

"Myslím na rodiny, ktoré nevedia, čo viem ja," povedal Echo-Hawk. "Pravdepodobne by to jednoducho opustili, pretože sú uprostred neuveriteľnej traumy. A práve teraz pri COVID-19 to nemôže byť viac traumatizujúce."

Keď Echo-Hawk a jej tím na začiatku pandémie požiadali federálnych a štátnych partnerov o masky a iné osobné ochranné prostriedky, centrum namiesto toho dostalo vrecia na telo.

Contents